Zielone masło z ziołami: przepis na masło ze świeżymi ziołami

Zielone masło z ziołami: przepis na masło ze świeżymi ziołami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Masło ziołowe to świetny dodatek do kanapek i grzanek w każdej porze roku.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Masło ziołowe to klasyczny dodatek do dań przygotowywanych na grillu. Warto je jednak przygotowywać nie tylko z okazji przyjęć na wolnym powietrzu. Ziołowe zielone masło o smaczny dodatek do kanapek i grzanek w chłodnych porach roku - i na dodatek dostarczy organizmowi witamin w chłodnej porze roku!

 

Składniki

  • kostka miękkiego masła
  • pęczek dowolnych ziół, kiełków lub szczypiorku
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie krok po kroku:

  • Masło zmiksować z ziołami lub wymieszać z drobno posiekanymi (w zależności jaki efekt chcemy uzyskać: gładkiego zielonego lub z cętkami).

  • Włożyć masło do jak najmniejszych foremek, wstawić do zamrażalnika na trzy godziny.

  • Wykładać z formy od razu po wyjęciu z lodówki.