Sos musztardowy na ciepło [do kiełbas i mięs]

Sos musztardowy na ciepło [do kiełbas i mięs]

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sos musztardowy na ciepło [do kiełbas i mięs]

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 6 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Sos musztardowy na ciepło doskonale pasuje do smażonych lub grillowanych kiełbas oraz rozmaitych mięs.

Składniki

  • 1/4 szklanki wina

  • 1 łyżka mąki

  • 1 łyżka masła

  • 2 łyżki musztardy

  • 2 łyżki cukru

  • 1 szklanka bulionu

  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Mąkę zrumienić, dodać masło, wlać szklankę bulionu, dodać musztardę, wino oraz cukier i szczyptę soli.

  • Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Sosem polać kiełbasę.