Parówki smażone z brokułami i pieczarkami na szybki i oszczędny obiad

Parówki smażone z brokułami i pieczarkami na szybki i oszczędny obiad

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Parówki smażone z brokułami i pieczarkami można przygotować  w 20 min.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Wystarczy 20 minut by przygotować smaczny obiad, który nie naruszy domowego budżetu. Kilka prostych składników i dobrze dobrane przyprawy to podstawa smacznego i oszczędnego gotowania.

Składniki

  • 6 parówek

  • 1 niewielki brokuł

  • 8 pieczarek

  • 2 czerwone cebule

  • 3 łyżki oleju

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • 1 łyżeczka suszonej bazylii

  • 1 łyżeczka suszonego tymianku

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Parówki obrać z osłonek i pokroić ukośnie. Cebulę obrać i pokroić w piórka.

  • Brokuła podzielić na różyczki opłukać i włożyć na 3 min. do wrzątku. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.

  • Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i pieczarki, a następnie dodać parówki i brokuła. Przyprawić i smażyć na małym ogniu 10 min, często mieszając.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4,5