Smaki Mistrzów

Chcesz gotować jak szef kuchni? Czasem to wcale nie jest takie trudne. Szefowie kuchni, mistrzowie znani z programów kulinarnych dzielą się czasem swoimi wypróbowanymi przepisami. Zamieszczamy je dla Was, byście w swoich domowych kuchniach też wspięli się na mistrzowski poziom!

Smaki Mistrzów

Tatar z pomidora według Magdy Gessler: przepis na smaczną przekąskę

Tatar z pomidora to pyszne danie, które najlepiej przygotować w sezonie letnim, gdy świeżych pomidorów jest w bród. Magda Gessler przekonuje, że właśnie dorodne, dojrzałe pomidory pełne słońca i witamin nadają tej przystawce wyjątkowego smaku. Tatar z pomidora jest nie tylko smaczny, ale niskokaloryczny i lekkostrawny. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kruche ciastka – Rock buns – z marchewką​: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Kruche ciastka – Rock buns – z marchewką​ to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Nie wyglądają perfekcyjnie, ale są za to pyszne i zdrowe. Łatwe ciastka dla całej rodziny proponuje Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Risotto podlewane grzybowym bulionem od Matteo Brunetti

Mateo Brunetti - finalista programu Masterchef, podczas poznańskiego spotkania w ramach Elica RoadShow zdradził nam swój przepis na fantastyczne włoskie risotto z grzybami. Próbowaliśmy i szczerze polecamy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Brzoskwiniowo-migdałowa beza: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Brzoskiwniowo-migdałowa beza to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Pyszny i niebanalny deser dla ukochanej kobiety, dziewczyny, mamy, babci proponuje Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Gołąbki z młodej kapusty z sosem ze świeżych pomidorów: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Gołąbki z młodej kapusty z sosem ze świeżych pomidorów to wegański przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Doskonały pomysł na niekonwencjonalne gołąbki dla każdego proponuj Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Pierś z kurczaka z młodymi ziemniakami i sałatą rzymską: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Smażone pierś kurczaka podana z młodymi ziemniakami i sałatą rzymską z winegretem to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Pożywny wiosenny obiad dla całej rodziny proponuje Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Gofry na słodko: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Gofry na słodko to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Pyszny i niebanalny deser dla ukochanych naszych dzieci proponuje gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Sznycel wiedeński, czyli Wiener Schnitzel - jak go zrobić? Rady Agaty Wojdy

Wzorcowy Wiener Schnitzel, czyli sznycel wiedeński to kotlet  delikatnego mięsa cielęcego rozbitego do grubości 3 mm. Może więc mieć i o30 cm średnicy,  zatem ma zgodę na wystawanie z talerza. Kto raz sznycla spróbował, zazwyczaj chce jadać go częściej, podpowiadamy więc jak zrobić ten niezwykle pyszny kotlet.

Jak zrobić idealną potrawkę z królika - rady Agaty Wojdy

Potrawka z królika  to idealny sposób przyrządzenia króliczego mięsa - królik jest  mięsem bardzo chudym, więc doskonale pasują do niego sosy, w których  warto go powoli dusić. Idealna potrawka z królika to bardzo zdrowe, aromatyczne danie, polecane dzieciom, osobom starszym oraz alergikom.

Bogracz lub gulasz - jak zrobić najlepszy? Rady Agaty Wojdy [WIDEO]

Bogracz czy gulasz to idealne danie na rodzinny obiad, sprawdzi się też na przyjęciach, na których planujemy podać ciepłe danie. Gulasz najlepiej smakuje drugiego dnia, a jeśli jeszcze ubogacimy jego smak zgodnie z poradami Agaty Wojdy, szefowej kuchni hotelu Bellotto oraz gwiazdy  programu Smaki Agaty  - kulinarny sukces murowany!

Strona 1 z 6