Mistrzowska karkówka teściowej - łatwy przepis

Mistrzowska karkówka teściowej - łatwy przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Łatwa do przygotowania i pyszna - taka jest mistrzowska karkówka teściowej

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Mistrzowska karkówka teściowej  jest  bardzo łatwa do przygotowania, soczysta i pyszna. Nie napracujesz się, a efekt gwarantowany!

Składniki

  • 1,5 kg karczku

  • Marynata:

  • 2 jaja

  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

  • 2 łyżki oleju

  • 2 łyżki domowej vegety

  • 2 łyżki magi

  • 1 łyżeczka pieprzu

  • 1 łyżeczka papryki słodkiej

  • 1 łyżeczka majeranku

  • 5 ząbków czosnku

  • olej do smażenia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Karkówkę pokroić w plastry centymetrowej grubości. Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać. Każdy plaster mięsa posmarować marynatą.

  • Zamarynowane mięso odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.

  • Następnego dnia kotlety z karkówki obsmażyć krótko z dwóch stron, układać w brytfance lub naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku w 180 stopniach około pół godziny.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 2,9