Mistrzowska karkówka teściowej - łatwy przepis

2022-04-30
Mistrzowska karkówka teściowej - łatwy przepis
Autor: Shutterstock Łatwa do przygotowania i pyszna - taka jest mistrzowska karkówka teściowej
łatwy
25 min
4

Mistrzowska karkówka teściowej  jest  bardzo łatwa do przygotowania, soczysta i pyszna. Nie napracujesz się, a efekt gwarantowany!

SKŁADNIKI

  • 1,5 kg karczku
  • Marynata:
  • 2 jaja
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki domowej vegety
  • 2 łyżki magi
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 5 ząbków czosnku
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Karkówkę pokroić w plastry centymetrowej grubości. Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać. Każdy plaster mięsa posmarować marynatą.
  • Zamarynowane mięso odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
  • Następnego dnia kotlety z karkówki obsmażyć krótko z dwóch stron, układać w brytfance lub naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku w 180 stopniach około pół godziny.
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne