Sałata z pstrągiem, rzodkiewką i selerem naciowym - pomysł na szybki lunch

Sałata z pstrągiem, rzodkiewką i selerem naciowym - pomysł na szybki lunch

Autor Zdjęcia: Fit&Easy

Sałata z pstrągiem, rzodkiewką i selerem naciowym - pomysł na szybki lunch

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Sałata z wędzonym pstrągiem to świetny pomysł na szybki lunch. Taki posiłek doda nam energii i dostarczy cennych składników odżywczych: witaminy, minerały oraz kwasy tłuszczowe omega 3 obecne w rybach. Dodatek sosu doda sałatce orientalnego charakteru Ten przepis doskonale nadaje się dla osób na diecie odchudzającej.

Składniki

  • Opakowanie mixu sałat FIT&EASY FAMILY
  • 120 g wędzonego pstrąga
  • garść rukoli
  • solidna łyżka czarnego sezamu
  • 2 duże lub 4 małe rzodkiewki
  • 1 kłącze selera naciowego
  • 1 mała marchewka
  • SOS ORIENTALNY:
  • 8 łyżek oliwy
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • kawałek startego imbiru (1x1 cm)
  • sok z połowy limonki
  • odrobina pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka curry

Przygotowanie krok po kroku:

  • Na mieszance sałat i rukoli ułóż poszarpanego w palcach pstrąga, posiekane w plastry rzodkiewki oraz selera. Marchewkę najlepiej pokroić w słupki lub za pomocą obieraczki uzyskać długie i szerokie paski. Całość posyp sezamem.

  • Przygotuj sos orientalny: w zakręcanym słoiczku umieść wszystkie składniki, zakręć zakrętkę i bardzo energicznie wymieszaj. Polej sałatkę.