Matiasy z pepino - efektowna przystawka

Matiasy z pepino - efektowna przystawka

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Smak pepino dobrze komponuje się z wytrawnymi składnikami dań.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Owoce pepino smakiem przypominają połączenie melona z ananasem - dobrze więc komponują się nie tylko z innymi owocami, ale też wytrawnymi składnikami. Pasują nawet do śledzi matiasów. Z pepino i śledzi można przygotować ciekawą i bardzo zdrową przystawkę.

Składniki

  • 2 owoce pepino

  • 5-6 filetów śledziowych (lekko wymoczonych)

  • oliwa z oliwek

  • pieprz do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pepino wydrążyć, a miąższ pokroić w kosteczkę.

  • Wymieszać z drobno pokrojonymi filetami śledziowymi.

  • Posypać świeżo zmielonym pieprzem i skropić oliwą.

  • Skorupkę owocu napełnić tak przygotowanym nadzieniem.

  • Przed podaniem schłodzić.

Ocena: 0