Wiosenna sałatka z arbuza i fety

Wiosenna sałatka z arbuza i fety

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pomysł na wiosenną, orzeźwiającą sałatkę.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Podajemy sprawdzony przepis na smaczną sałatkę. Lekką, zdrową i orzeźwiającą. Sprawdź, jak przygotować sałatkę z arbuzem i serem feta.

Składniki

  • średniej wielkości arbuz

  • 200 g sera feta

  • 1 średnia czerwona cebula

  • 10 czarnych oliwek

  • pęczek natki pietruszki

  • świeża mięta

  • oliwa z oliwek

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Arbuza obierz ze skóry, pokrój w kostkę, usuń pestki.

  • Fetę pokrój w kostki o podobnej wielkości.

  • Czerwoną cebulę pokrój w cienkie półplasterki, a oliwki pokrój na połówki. Miętę i natkę posiekaj na drobno.

  • Wszystkie składniki włóż do salaterki, dodaj oliwę z oliwek.

  • Całość dokładnie wymieszaj.

  • Sałatkę posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem.                                                                                                                                                                                   

Do sałatki możesz również dodać ciabattę - porwać ją na kawałki i grillować przez chwilę na suchej patelni. 

Ocena: 0