Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, szynki i jogurtu

Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, szynki i jogurtu

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, szynki i jogurtu to pyszna przekąska gotowa w 20 minut. Wystarczy tylko wszystko pokroić i wymieszać. 

Składniki

  • 1 słoik marynowanego selera

  • 1 puszka kukurydzy

  • 1 średni por

  • 1 czerwona papryka

  • 150 g szynki gotowanej

  • 200 ml jogurtu naturalnego

  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Selera i kukurydzę odcedzić. 

  • Pora pokroić w paseczki, posypać solą i pieprzem, zalać jogurtem i odstawić na 15 minut.

  • Paprykę i szynkę pokroić w kostkę.

  • W misce wymieszać selera, kukurydzę, paprykę i szynkę. 

  • Dodać pora razem z jogurtem. Wymieszać. 

  • Odstawić do lodówki na 30 minut.

Anna Szubińska Nalewki. natura zamknięta w butelceKup online

Wykorzystaj sezon na pyszne owoce i zamknij ich smak w butelkach z naszym praktycznym przewodnikiem!

Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.

 

 

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,8