Sałatka z kukurydzą, ananasem i kiełkami - wiosenna przekąska

Sałatka z kukurydzą, ananasem i kiełkami - wiosenna przekąska

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z kukurydzą, ananasem i kiełkami - wiosenny lunch do pracy i szkoły

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Sałatka z kukurydzą, ananasem i kiełkami jest zdrowa i idealnie nadaje się jako przekąska do pracy lub szkoły. Zamiast kanapek przygotuj sałatkę, poczujesz zastrzyk energii. Jeśli planujesz zrzucić kilka zbędnych kilogramów - zrób ją już dziś!

Składniki

  • 1 opakowanie z mieszanką kiełków np. kiełki lucerny i słonecznika lub kiełki rzodkiewki czy brokuła
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 pędy selera naciowego
  • 1/2 puszki ananasa
  • 2 pomidory
  • olej lniany lub z pestek winogron lub dyni
  • sól
  • pieprz kolorowy ziarnisty

Przygotowanie krok po kroku:

  • Odcedź ananasa. Kiedy porządnie obcieknie z zalewy pokrój go w równe kawałki.

  • Następnie umyj seler naciowy i osusz. Również pokrój go na niewielkie kawałki.

  • Pomidora możesz umyć lub sparzyć, aby obrać ze skórki. Następnie pokrój je w kosteczkę.

  • Wszystkie składniki wsyp do jednej miski i dodaj kiełki - ile chcesz i jakie chcesz. Całość dopraw solą i kolorowym pieprzem. Możesz również dodać trochę majeranku lub tymianku - w zależności, jakie smaki preferujesz.

  • Gotową sałatkę pokrój olejem.