Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą [przepis]

Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą [przepis]

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Dwa chrupiące warzywa w jednej sałatce - kapusta pekińska i papryka

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Chrupiąca kapusta pekińska to jedno z najpopularniejszych warzyw sałatkowych. W przeciwieństwie do sałat jej smak jest bardziej wyrazisty. Proponujemy prosty przepis na lekką sałatkę z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i cebulą.

Składniki

  • 1 kapusta pekińska

  • 1 papryka czerwona

  • 1 papryka żółta

  • 1 cebula

  • 1 puszka kukurydzy

  • majonez

  • jogurt

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę pekińska i cebulę posiekać, papryki pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wymieszać wszystko w dużej misce.

  • Majonez połączyć z jogurtem w proporcji pół na pół (ilość sosu – wedle uznania). Polać warzywa sosem, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ocena: 2,3