Majonezowa sałatka z kapusty pekińskiej z kiełbasą i jajkiem

Majonezowa sałatka z kapusty pekińskiej z kiełbasą i jajkiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Majonezowa sałatka z kapusty pekińskiej robi furorę na imprezach

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Majonezowa sałatka z kapusty pekińskiej z kiełbasą i jajkiem to połączenie chrupkości i soczystości. Pożywna sałatka dla bliskich, wyborny pomysł na przystawkę imprezową. 

Składniki

  • 300 g kapusty pekińskiej

  • 3 jajka, ugotowane na twardo

  • 150 g kiełbasy szynkowej

  • 1 cebula

  • 160 g majonezu

  • 4 łyżki mleka

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • 1 łyżeczka cukru

  • 1 łyżka posiekanego koperku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Majonez wymieszać z mlekiem, sokiem z cytryny i cukrem. 

  • Kapustę pekińską pokroić w paski. 

  • Kiełbasę szynkową w słupki. 

  • Jaka pokroić w kostkę.

  • Cebulę posiekać w drobną kostkę. 

  • Wymieszać wszystkie składniki. Zalać sosem majonezowym. 

  • Przed podaniem posypać koperkiem. 

 

Przepis opracowały i  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5