Sałatka jajeczna z duszonymi pieczarkami portobello

Sałatka jajeczna z duszonymi pieczarkami portobello

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka jajeczna z duszonymi pieczarkami portobello

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatkę jajeczną z duszonymi pieczarkami portobello można podać na wielkanocny stół, albo z okazji innego przyjęcia. Będzie się nadawała następnego dnia na kolację. Podawać z pieczywem.

Składniki

  • 400 g pieczarek portobello

  • 200 g żółtego sera

  • 5 jajek na twardo

  • 1 pęczek szczypiorku

  • SOS:

  • 2 łyżki majonezu

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczarki portobello oczyścić, pokroić w półtalarki, udusić z niewielką ilością masła na patelni.

  • Ser i jaja zetrzeć na tarce o dużych okach.

  • Ze składników sosu zrobić sos - polać nim sałatkę, wymieszać, posypać pokrojonym szczypiorkiem.