Sałatka warstwowa z tuńczyka i kukurydzy: prosty przepis

Sałatka warstwowa z tuńczyka i kukurydzy: prosty przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Tuńczyka można łączyć z wieloma produktami, ale szczególnie lubi towarzystwo kukurydzy - to wręcz nieśmiertelny duet sałatkowy

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym jest pożywna, smaczna i łatwa w przygotowaniu. Idealnie nadaje się na lunch w pracy lub na kolację. Sprawdź nasz przepis na sałatkę warstwową z tuńczyka!

Składniki

  • puszka tuńczyka w oleju

  • 1/2 puszki kukurydzy

  • 3 jajka ugotowane na twardo

  • 10 dag ostrego sera żółtego

  • 1/2 pęczek szczypiorku

  • 3 łyżki majonezu

  • 1 łyżka keczupu

  • chili

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Tuńczyka odsączonego z oleju rozdrobnić, żółtka jajek oddzielić od białek, osobno posiekać.

  • Ser zetrzeć na tarce jarzynowej. Majonez wymieszać z keczupem, dodać przyprawy. Kukurydzę odsączyć z zalewy.

  • W szklanym naczyniu ułożyć warstwami: połowa żółtego sera, posiekane białka, połowa sosu majonezowego, posiekany szczypior, tuńczyk, kukurydza, reszta sosu, reszta sera, posiekane żółtka.

Ocena: 0