Sałatka brazylijska na sałacie z krewetkami

2021-03-29
Sałatka brazylijska na sałacie z krewetkami
Autor: Orchidea Creative Group Chrupiąca i rześka sałatka brazylijska w sam raz na upalne lato
łatwy
15 min
4

Sałatka brazylijska na sałacie z krewetkami to pyszne danie, gdy żar leje się z nieba. Łagodne liście sałat wymieszane z chrupiącą kapustą i słodką kukurydzą w towarzystwie soczystej pomarańczy i smażonych krewetek smakują wszystkim. 

 

SKŁADNIKI

  • 1 porcja mieszanki mieszanki sałat z kapustą białą i kukurydzą lub 1 woreczek Brasiliana mix marki Eisberg
  • 6 krewetek koktajlowych
  • 1 garść prażonych orzechów nerkowca
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 pomarańcza
  • 1/3 pęczka kolendry
  • 1 łyżka masła
  • sok z ½ limonki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Posolone krewetki skropić limonką i usmażyć na maśle.
  • Do miski wsypać mieszankę sałat, dodając pokrojoną na cząstki pomarańczę, posiekaną kolendrę, cebulę i orzechy.
  • Całość polać oliwą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
  • Na koniec, na wierzch sałatki, wyłożyć przestudzone krewetki.