Jak zrobić sałatkę żydowską? Podajemy dobry przepis!
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Sałatka żydowska jest pyszna i niedroga. Jeśli nigdy jej nie robiłaś - spróbuj! Podajemy sprawdzony przepis.
SKŁADNIKI
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 5 średniej wielkości ziemniaków,
- 2 średniej wielkości cebule,
- pęczek zielonego szczypiorku,
- 1/2 słoiczka majonezu,
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki ugotować w mundurkach.
- Jajka i ziemniaki pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę i szczypiorek drobno posiekać.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Przed podaniem sałatkę wstawić na godzinę do lodówki.