Grillowana sałatka z awokado i granatem

Grillowana sałatka z awokado i granatem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z awokado i granatem to szybka propozycja na święta i nie tylko.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Produktem, który warto dodać do wielkanocnego menu jest awokado. Jego orzechowy smak doskonale komponować się będzie ze równie tropikalnym owocem granatu. Sałatka doskonała na przekąskę po świątecznym spacerze.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rukolę skrop cytryną i oliwą z oliwek i ułóż na talerzach, już do podania.

  • Pokrój boczek na cieniutkie paseczki i chwilę podsmaż, po czym ułóż na rukoli.

  • Pokrój mozarellę w grube plastry, a awokado podziel na ćwiartki.

  • Oba składniki grilluj przez chwilę na suchej patelni. Ułóż na boczku i rukoli.

  • Na koniec posyp kompozycję pestkami z owocu granatu i uprażonymi pestkami dyni.

Ocena: 0