Surówka z truskawkami i białą kapustą - duet polskich smaków [przepis]

Surówka z truskawkami i białą kapustą - duet polskich smaków [przepis]

Autor Zdjęcia: pixabay.com

Biała kapusta to podsatwa wielu polskich surówek

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Warzywno-owocowy duet z polskimi smakami w roli głównej! Surówka z truskawkami i białą kapustą jest łatwa w przygotowaniu, a przy tym bardzo pożywna. Sprawdź, jak zrobić ją krok po kroku - podajemy sprawdzony przepis.

Składniki

  • 1/2 główki młodej białej kapusty, 250 g truskawek

  • sos: 200 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka miodu, 1 łyżeczka curry lub przyprawy chińskiej

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić na 30 minut.
  • Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na plasterki.
  • Przygotować sos, czyli wymieszać wszystkie składniki.
  • Truskawki dodać do kapusty, zalać sosem i lekko wymieszać.
Ocena: 5