Surówka z kalarepy z migdałami

2021-03-29
Surówka z kalarepy z migdałami
Autor: Shutterstock Surówka z kalarepy z migdałami ma interesujący smak.
łatwy
10 min
4

Intensywna i świeża w smaku kalarepka znakomicie komponuje się z lekko słodkawym posmakiem migdałów. Sałatka z kalarepy z migdałami smakuje wybornie i jest łatwa i szybka w przygotowaniu.

Przepis opracowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 3 kalarepy
  • 2 ogórki
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • sól i pieprz
  • pół pęczka natki
  • sok z cytryny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kalarepę umyć, obrać i pokroić w słupki. Ogórki umyć i pokroić w cienkie plasterki.
  • Warzywa wymieszać z płatkami migdałowymi, przyprawić i posypać natką.