Surówka z kalarepy z migdałami

Surówka z kalarepy z migdałami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Surówka z kalarepy z migdałami ma interesujący smak.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Intensywna i świeża w smaku kalarepka znakomicie komponuje się z lekko słodkawym posmakiem migdałów. Sałatka z kalarepy z migdałami smakuje wybornie i jest łatwa i szybka w przygotowaniu.

Składniki

  • 3 kalarepy

  • 2 ogórki

  • 2 łyżki oliwy

  • 2 łyżki płatków migdałowych

  • sól i pieprz

  • pół pęczka natki

  • sok z cytryny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kalarepę umyć, obrać i pokroić w słupki. Ogórki umyć i pokroić w cienkie plasterki.

  • Warzywa wymieszać z płatkami migdałowymi, przyprawić i posypać natką.

Przepis opracowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5