Surówka z białej rzepy

2021-03-29
Surówka z białej rzepy
Autor: Shutterstock Surówka z białej rzepy - świeża i rześka
łatwy
0 min
4

Surówka z białej rzepy  to smaczny i zdrowy dodatek do drugiego dania. Połączenie krzepkiej rzepy ze świeżym ogórkiem i koperkiem jest bardzo udane. Surówka z białej rzepy będzie smakowała całej rodzinie. 

SKŁADNIKI

  • 300 g białej rzepy
  • pół pęczka koperku
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 jabłka
  • szczypta soli, pieprzu i cukru
  • 3 łyżki wody
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rzepę zetrzeć na tarce, jabłka pokroić w kosteczkę.
  • Cebulę i koperek drobno posiekać, ogórki pokroić w drobną kosteczkę.
  • Dodać sok z cytryny, olej i wodę.
  • Całość wymieszać i dodać do surówki.