Sałatka z marynowanych pieczarek: przepis siostry Anastazji

Sałatka z marynowanych pieczarek: przepis siostry Anastazji

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Marynowane pieczarki można dodawac do sałatek, by podkręcić ich smak

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczarki marynowane sprawdzają się jako skłądnik sałatek - można to sprawdzić, wypróbowując przepis siostry Anastazji na prostą sałatkę z pieczarek. Typowa surówka obiadowa. Lekko kwaskowy smak potrawy idealnie komponuje się z kotletami i gotowanymi na parze ziemniakami.

Składniki

  • 2 małe słoiki pieczarek marynowanych

  • 3 ogórki kiszone

  • 1 puszka zielonego groszku

  • 2 łyżki majonezu

  • 1 łyżka śmietany

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczarki pokroić w plasterki, ogórki obrać i pokroić w drobna kostkę.

  • Wymieszać, dodać groszek, majonez, śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

Ocena: 0