Sałatka z jajek z kiełkami: przepis na lekkie i pożywne wiosenne danie

Sałatka z jajek z kiełkami: przepis na lekkie i pożywne wiosenne danie

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z jajek z kiełkami - witaminy i składniki odżywcze na talerzu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Sałatka z jajek z kiełkami idealnie sprawdzi się jako lekkie danie na wiosnę. Jedna porcja tego dania to cały wachlarz cennych składników mineralnych oraz witamin na talerzu i zaledwie 155 kcal.

Składniki

  • sałata
  • 2 jajka na twardo
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki kiełków
  • cukier
  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Umyte i osuszone liście sałaty ułóż w salaterce.

  • Przybierz cząstkami jajek, posyp kiełkami.

  • Jogurt dopraw solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.

  • Przed podaniem sałatę polej jogurtem.