Sałatka z jajek przepiórczych z jabłkiem

Sałatka z jajek przepiórczych z jabłkiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z jajek przepiórczych z jabłkiem to propozycja na wielkanocny stół.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z jajek przepiórczych z jabłkiem to niezwykle świeża propozycja z nutką słodyczy. Jajka przepiórcze są doskonałą alternatywą dla kurzych, a dzięki niewielkim gabarytom doskonale pasują do sałatek.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ugotuj brokuł al dente i posiekaj na drobniejsze różyczki.

  • Zblanszuj lekko groszek i połącz z brokułem w naczyniu.

  • Jabłko i ugotowane ziemniaki pokrój w dużą kostkę i dodaj do warzyw.

  • Posiekaj szczypiorek i całość wymieszaj wraz z sosem z jogurtu, majonezu i pieprzu.

  • Na koniec dodaj rozkrojone na dwie części, ugotowane jaka przepiórcze.

  • Delikatnie wymieszaj sałatkę, tak aby jajka się nie rozleciały.

Ocena: 4,5