Pełna witamin surówka z jarmużu z kiszonymi ogórkami i jabłkiem

2021-03-29
Surówka z jarmużu
Autor: Shutterstock Surówka z jarmużu z kiszonymi ogórkami i jabłkiem jest smaczna i dostarcza wielu cennych składników odżywczych.
łatwy
15 min
4

Jarmuż kilka lat temu tryumfalnie powrócił na nasze stoły, dzięki swoim właściwościom prozdrowotnym. Najzdrowszy jest podawany na surowo, na przykład w pysznej surówce.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 250 g jarmużu
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 winne jabłka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier
  • 1 łyżka posiekanej natki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jarmuż umyć, oczyścić z twardych włókien i drobno poszatkować.ogórki i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Śmietanę doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać jarzyny ze śmietaną. Posypać natką.