Szybka sałatka ze szpinaku i cukinii na ciepło

Szybka sałatka ze szpinaku i cukinii na ciepło

Lekką sałatkę ze szpinaku i cukinii podawaj z kromką świeżego pieczywa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Lekka, świeża i zielona - taka jest sałatka szpinakowa z cukinią w greckim stylu. Przyprawiona i sokiem z cytryny i dobra oliwą smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • 0,5 kg świeżego szpinaku

  • 2 cukinie

  • sok z 1 cytryny

  • 6 łyżek oliwy

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Szpinak przebierz i płucz pod bieżącą wodą.

  • Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj do niej lekko wilgotny szpinak.

  • Duś 5 minut, po czym dodaj pokrojone na kawałki cukinie. Duś kolejne 5 minut.

  • Skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i solą.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,3