Delikatna sałatka pieczarkowa z jajkiem i szczypiorkiem

Delikatna sałatka pieczarkowa z jajkiem i szczypiorkiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka pieczarkowa z jajkiem i szczypiorkiem to pyszna i niedroga przystawka.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pyszna sałatka pieczarkowa sprawdzi się na małym przyjęciu i dużej imprezie. Można ją podać na słonych krakersach w formie małej przekąski lub jako dodatek do wędlin. W każdym przypadku będzie dobrze smakować.

Składniki

  • 0,5 kg pieczarek

  • 6 jajek na twardo

  • pęczek szczypiorku

  • 3 łyżki majonezu

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczarki obgotować w wodzie do miękkości, odcedzić i ostudzić.

  • Jajka obrać, oddzielić białka od żółtek. Pieczarki i białka jajek pokroić w kostkę.

  • Szczypiorek drobno posiekać. Wymieszać z pieczarkami i białkiem.

  • Żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem.

  • Sos dodać do pozostałych składników i wymieszać.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,4