Aromatyczna sałatka kachumber pachnąca kolendrą

Aromatyczna sałatka kachumber pachnąca kolendrą

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka kachumber to danie kuchni indyjskiej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka kachumber wywodzi się s kuchni Indii Południowych. Jest lekka, orzeźwiając i intensywnie pachnie kolendrą. Jest też bardzo łatwa w przygotowaniu, a zrobisz ją w 10 minut.

Składniki

  • 2 duże pomidory

  • 1 ogórek wężowy

  • 1 czerwona cebula

  • 1 papryczka chili

  • pęczek świeżej kolendry

  • sok wyciśnięty z 2 cytryn

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pomidora sparz, obierz i oczyść z nasion, miąższ pokrój w kostkę.

  • Cebulę obierz i posiekaj. Kolendrę opłucz i posiekaj.

  • Ogórka umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

  • Papryczkę chili oczyść z nasion i posiekaj.

  • Warzywa i zioła wymieszaj w misce i wstaw do lodówki na kilka minut.

  • Przed podaniem polej sokiem z cytryny.

Ocena: 0