Detoks warzywny: surówka z rzodkwi, marchwi i jabłek

2021-03-29
Detoks warzywny: surówka z rzodkwi, marchwi i jabłek
Autor: Shutterstock Chrupiąca i soczysta surówka dla każdego
łatwy
30 min
4

Detoks warzywny warto zrobić chociaż  raz dziennie. Zdrowa porcja warzyw powinna nam towarzyszyć każdego dnia. Surówka z rzodkwi, marchwi i jabłek doskonale spełni to zadanie. Łatwo ją przygotować, a wszystkie składniki są dostępne. 

Indywidualnie dobrana dieta pozwoli Ci schudnąć, jeść zdrowo i smacznie bez efektu jojo. Skorzystaj z JeszCoLubisz!

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

10 diet dla zdrowia. TUTAJ!

SKŁADNIKI

  • 1 biała rzodkiew
  • 2 marchewki, obrane
  • 1 duże jabłko z zieloną skórką, soczyste i jędrne
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 1 łyżka cebuli, drobno posiekanej
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka świeżej natki pietruszki lub jeszcze lepiej melisy, posiekanej (opcjonalnie)
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Zmiksować cebulę z olejem roślinnym, octem jabłkowym, cukrem i solą oraz pieprzem. 
  • Rzodkiew i marchewkę zetrzeć na tarce. Jabłko (nieobrane) pokroić w słupki, spryskać sokiem z cytryny. 
  • Wszystkie warzywa wymieszać razem i polać sosem, ponownie wymieszać. Podawać od razu.