Ryż z białą kiełbasą i zielonymi warzywami

Ryż z białą kiełbasą i zielonymi warzywami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ryż z białą kiełbasą i zielonymi warzywami to smaczne i szybkie danie w chińskim stylu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Ryż z białą kiełbasą i zielonymi warzywami to szybki i łatwy sposób na obiad z orientalną nutką. Smaczne danie jednogarnkowe przypadnie z pewnością do gustu całej rodzinie.

Składniki

  • 400 gram ryżu długoziarnistego, białego

  • 1 zielona papryka

  • 1 średni por

  • 1 mały brokuł

  • pętko białej kiełbasy

  • vegeta

  • olej

  • 1 litr wody

  •  

Przygotowanie krok po kroku:

  • Paprykę i pora umyj, osącz i pokrój w paseczki, brokuła opłucz i rozdziel na różyczki.

  • Kiełbasę pokrój w plasterki i obsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili dodaj warzywa.

  • Smaż chwilę, następnie dodaj ryż, dopraw i wymieszaj. Zalej wodą i zagotuj.

  • Pozostaw na wolnym ogniu do momentu aż ryż będzie miękki i wchłonie całą wodę.

Ocena: 5