Pasta rybna z ogórkiem kiszonym - przepis na pyszne śniadanie

Pasta rybna z ogórkiem kiszonym - przepis na pyszne śniadanie

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pasta z makreli to pyszne smarowidło do świeżego chleba

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Masz dość nudnych kanapek na śniadanie? Co powiesz na rybną pastę z wędzonej makreli z dodatkiem ogórków nadających jej lekką kwaskowatość? Wymieszana z jogurtem i odrobiną musztardy nabierze kremowej, puszystej konsystencji. Brzmi pysznie, prawda? Podajemy przepis. 

Składniki

  • 1 makrela wędzona

  • 1 cebula

  • 2 ogórki kiszone

  • 2 jajka

  • 180 g jogurtu naturalnego

  • 1 łyżeczka musztardy

  • Sól

  • Pieprz czarny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ugotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu posiekaj żółtko i białko.

  • Cebulę obierz, pokrój w drobną kosteczkę. Ogórki drobno posiekaj.

  • Obierz makrelę z ości i ze skóry. Mięso przełóż do miseczki i rozgnieć. Dodaj jajko, cebulę i ogórki.

  • Musztardę wymieszaj z jogurtem. Dodaj do pozostałych składników i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • Odstaw do lodówki na 30 minut przed podaniem, aby składniki się "przegryzły". Posmaruj pastą kromki świeżego pieczywa. 

Ocena: 0