Bulion warzywny z lanymi kluskami

Bulion warzywny z lanymi kluskami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Delikatny bulion warzywny, z pewnością nie zaszkodzi naszym żołądkom.

Składniki

  • 2 marchewki

  • pietruszka

  • kawałek selera

  • 2 białka

  • 2 łyżki mąki

  • łyżeczka masła

  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki

  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Warzywa pokrój, zalej 4 szklankami wody. Posól i ugotuj.

  • Mąkę i białka starannie wymieszaj widelcem.

  • Warzywa odcedź, wywar ponownie zagotuj, wlej cienkim strumieniem ciasto.

  • Chwilę pogotuj, zestaw z ognia, dodaj masło i natkę.

 

Ocena: 5