Szynkowe kubeczki z jajkiem i serem
2021-03-29
łatwy
0 min
4
Kubeczki z szynki z sadzonym jajkiem, serem i cebulą. Smaczne i efektowne, a jednocześnie łatwe w przygotowaniu. Można podać je jako modną przekąskę lub codzienne śniadanie.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek
SKŁADNIKI
- 4 plastry szynki
- 300 g sera żółtego
- 4 jajka
- mała cebula
- szczypiorek
- sól i pieprz
- olej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Plastry szynki włożyć do żaroodpornych kokilek, a następnie wypełnić je tartym serem.
- Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę, zeszklić na oleju, a następnie osączyć z jego nadmiaru i wyłożyć na ser.
- Do każdej kokilki wybić jedno jajko.
- Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 20 min.
- Podawać posypane siekanym szczypiorkiem.