Smakowite ziemniaki faszerowane jajkami

Smakowite ziemniaki faszerowane jajkami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ziemniaki faszerowane jajkami to danie typu dwa w jednym.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pyszne pieczone ziemniaki faszerowane sadzonym jajkiem to pomysł na efektowny obiad lub kolację.

Składniki

  • 4 ziemniaki

  • 1 cebula

  • 1 łyżeczka tłuszczu

  • 4 jajka

  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ziemniaki wyszorować i upiec w mundurkach w piekarniku do miękkości. Następnie ściąć im czubki i częściowo wydrążyć.

  • Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać wydrążony miąższ ziemniaczany i zrumienić.

  • Ziemniaki wypełnić do połowy masą cebulowo-ziemniaczaną, na wierzch wbić jajko i posolić.

  • Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 2,7