Rydze smażone na maśle: jak przyrządzić? Sprawdzony przepis

Rydze smażone na maśle: jak przyrządzić? Sprawdzony przepis

Autor Zdjęcia: photos.com

Rydze to rarytas ceniony na równi z prawdziwkami

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Rydze to jedne z najsmaczniejszych grzybów - prawdziwy rarytas! Jeśli udało Ci się je znaleźć lub kupić, warto odpowiednio je przyrządzić. Oto sprawdzony, prosty przepis na rydze smażone na maśle.

Składniki

  • 60 dag rydzów

  • 5 dag masła

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Świeże, średniej wielkości rydze opłukać, odciąć trzonki, dokładnie osączyć. Masło rozgrzać na dużej patelni, wkładać partiami rydze i smażyć z obu stron na silnym ogniu. Ułożyć na półmisku, osolić i posypać pieprzem. Gotowe!

Ocena: 3,7