Roladki z bakłażana z pesto i mozzarellą: przepis na pyszną przystawkę

Roladki z bakłażana z pesto i mozzarellą: przepis na pyszną przystawkę

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pyszna przekąska z bakłażana.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Roladki z pesto i mozzarellą to pyszna przystawka, której przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Podajemy dobry przepis na wegetariańskie roladki z bakłażana. 

Składniki

  • 1 średniej wielkości bakłażan

  • słoiczek pesto

  • kulka mozzarelli

  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić w podłużne plastry, posypać solą i odstawić na 15 minut.

  • Po tym czasie osuszyć warzywo i wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Wyjąć, ostudzić.

  • Na każdym plasterku bakłażana położyć kawałek mozzarelli i posmarować pesto. Zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.