Przekąska dla dzieci: chlebki z kremem orzechowym i jabłkiem

Przekąska dla dzieci: chlebki z kremem orzechowym i jabłkiem

Chlebki z kremem orzechowym i jabłkiem

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pożywne i smaczne przekąski zachwycą maluchów i dodadzą im energii. Organizując kinderbal, warto postawić na ciekawe dania - takie jak chlebki z kremem orzechowym i jabłkami. Dowiedz się, jak je zrobić krok po kroku.

Składniki

  • 4 kromki pszennych chlebków

  • 4 łyżki nutelli lub innego kremu orzechowego

  • pół jabłka

  • garść pestek dyni

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pestki dyni upraż na suchej patelni. Jabłko pokrój wzdłuż, na cienkie plasterki.

  • Każdą kromkę chrupkiego chlebka posmaruj łyżką nutelli.

  • Ułóż plasterek jabłka. Całość posyp prażonymi pestkami dyni.

Ocena: 0