Pieczarki nadziewane kaszanką

2021-03-29
Pieczarki nadziewane kaszanką
Autor: Shutterstock Pieczarki nadziewane kaszanką można przygotować również w piekarniku.
łatwy
30 min
4

Świetna przekąska nie tylko na co dzień. Łatwa w przygotowaniu, niedroga i bardzo smaczna. Na weekend przygotuj pieczarki nadziewane kaszanką.

Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek

SKŁADNIKI

  • 10 pieczarek
  • 2 kaszanki
  • 2 cebule
  • 50 g sera żółtego
  • sól i pieprz
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pieczarki oczyścić, odciąć im ogonki. Cebule obrać i posiekać, podsmażyć na oleju.
  • Dodać kaszankę i doprawić, dokładnie wymieszać.
  • Ostudzoną kaszanką napełnić pieczarki, i panierować je w rozkłóconym jajku i tartej bułce.