Pieczarki nadziewane kaszanką

Pieczarki nadziewane kaszanką

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pieczarki nadziewane kaszanką można przygotować również w piekarniku.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Świetna przekąska nie tylko na co dzień. Łatwa w przygotowaniu, niedroga i bardzo smaczna. Na weekend przygotuj pieczarki nadziewane kaszanką.

Składniki

  • 10 pieczarek

  • 2 kaszanki

  • 2 cebule

  • 50 g sera żółtego

  • sól i pieprz

  • 1 jajko

  • bułka tarta

  • olej

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczarki oczyścić, odciąć im ogonki. Cebule obrać i posiekać, podsmażyć na oleju.

  • Dodać kaszankę i doprawić, dokładnie wymieszać.

  • Ostudzoną kaszanką napełnić pieczarki, i panierować je w rozkłóconym jajku i tartej bułce.

Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek

Ocena: 4,2