Miętowy groszek - pyszny dodatek do obiadu z zielonego grochu

Miętowy groszek - pyszny dodatek do obiadu z zielonego grochu

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Miętowy groszek jest smaczny i orzeźwiający.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zielony groszek na ciepło jest smaczny i pasuje do wielu dań. Proponujemy dziś miętowy groszek, jarzynkę na ciepło pachnąca miętą.

Składniki

  • 2 szklanki zielonego groszku (może być świeży lub mrożony)

  • 2 łyżki masła

  • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Groszek ugotować w osolonej wodzie. Wystarczy 4-5 minut. Odcedzić, dodać masło i miętę i wymieszać.

  • Doprawić solą i pieprzem.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5