Marynata z hiszpańskich oliwek z białą czekoladą
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Osobom, które chcą przygotować wyjątkowe, aczkolwiek szybkie i proste danie, polecamy oliwkowe marynaty. Dodając do hiszpańskich oliwek warzywa, owoce, zioła czy przyprawy możemy stworzyć ciekawe połączenia smaków. Nie musimy się tu ograniczać, ponieważ oliwki idealnie komponują się zarówno z pikantnymi, jak i kwaśnymi składnikami. Niektórzy podają oliwki również w wersji słodkiej, np.: z białą czekoladą lub miodem. Pomysłów na marynaty do oliwek jest bardzo wiele. Możemy je więc stosować przy różnych okazjach – spotkaniu z przyjaciółkami, rodzinnym obiedzie, czy romantycznej kolacji we dwoje.
SKŁADNIKI
- 150 g hiszpańskich czarnych oliwek
- 75 g białej czekolady
- tymianek
- czerwony pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Czarne hiszpańskie oliwki wsyp do miseczki.
- Dodaj białą czekoladę pokruszona w średnie kawałki, posyp tymiankiem i różowym pieprzem.
- Starannie wymieszaj.