Marchewki duszone w brzoskwiniowym sosie

Marchewki duszone w brzoskwiniowym sosie

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Marchewki duszone w brzoskwiniowym sosie

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Pyszne, mięciutkie i delikatne - takie są marchewki duszone w brzoskwiniowym sosie. Sprawdzą się jako dodatek do drobiu i czerwonego mięsa lub smaczna przekąska na słodko.

Składniki

  • 0,5 kg małych marchewek

  • 1,5 szklanki soku jabłkowego

  • 3 łyżki masła

  • 2 łyżki brązowego cukru

  • 3 brzoskwinie

  •  

Przygotowanie krok po kroku:

  • Marchewkę ugotować do miękkości w soku jabłkowym, a następnie odcedzić.

  • Masło rozgrzać na patelni, dodać cukier i mieszać aż się roztopi.

  • Brzoskwinie obrać i pokroić w plasterki, poddusić na maśle z cukrem.

  • Marchewki wymieszać z brzoskwiniowym sosem.

Ocena: 3,2