Kiełbasa w cieście - swietna przekąska z ciasta francuskiego i cienkiej kiełbasy

2021-03-29
Kiełbasa w cieście - swietna przekąska z ciasta francuskiego i cienkiej kiełbasy
Autor: Shutterstock Kiełbasa w cieście znakomicie smakuje z pikantnym sosem.
łatwy
0 min
4

Kiełbasa w cieście to szybka do przygotowania i niedroga przekąska zachwyca smakiem i chrupkością. Przygotujesz ją w 5 minut, a po kolejnych 20 wyjmiesz z piekarnika prawdziwy rarytas.

 

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 1 płat mrożonego ciasta francuskiego
  • 0,5 kg cienkiej kiełbasy
  • 1 jajko

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ciasto rozmrozić, a z kiełbasy zdjąć osłonkę.
  • Zawinąć kiełbasę w ciasto, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.
  • Piec w temperaturze 220 st. C. około 20 min.
  • Kiedy się przyrumieni wyjąć z piekarnika i pokroić.
  • Podawać z ulubionym sosem.