Carpaccio z kaczki z truskawkami według Magdy Gessler [przepis z Kuchennych rewolucji]

Carpaccio z kaczki z truskawkami według Magdy Gessler [przepis z Kuchennych rewolucji]

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Sprawdź, jak zrobić carpaccio z kaczki z truskawkami wg pomysłu Magdy Gessler

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Carpaccio z kaczki z truskawkami, podawane w Sielskiej Zagrodzie w Nowym Dworze Gdańskim, Magda Gessler uznała za danie wręcz obłędne! Przeczytaj, jak je przygotować według przepisu z "Kuchennych rewolucji".

Składniki

  • filet z kaczki
  • oliwa
  • czosnek
  • sól, kolorowy pieprz
  • sałata lodowa
  • truskawki
  • ocet balsamiczny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pierś z kaczki natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem. Głęboko naciąć wszerz, żeby ciepło dochodziło do środka.

  • Smażyć na patelni. Gotową pokroić na cieniutkie plasterki.

  • Kaczkę ułożyć dookoła talerza, w środku umieścić wcześniej umytą i drobno porwaną sałatę lodową z truskawkami i octem balsamicznym.