Carpaccio z kaczki z truskawkami według Magdy Gessler [przepis z Kuchennych rewolucji]

2021-11-23
kuchenne-rewolucje-jak-zrobic-carpaccio-z-kaczki-z-truskawkami-przepis.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Sprawdź, jak zrobić carpaccio z kaczki z truskawkami wg pomysłu Magdy Gessler
średni
25 min
4

Carpaccio z kaczki z truskawkami, podawane w Sielskiej Zagrodzie w Nowym Dworze Gdańskim, Magda Gessler uznała za danie wręcz obłędne! Przeczytaj, jak je przygotować według przepisu z "Kuchennych rewolucji".

SKŁADNIKI

  • filet z kaczki
  • oliwa
  • czosnek
  • sól, kolorowy pieprz
  • sałata lodowa
  • truskawki
  • ocet balsamiczny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pierś z kaczki natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem. Głęboko naciąć wszerz, żeby ciepło dochodziło do środka.
  • Smażyć na patelni. Gotową pokroić na cieniutkie plasterki.
  • Kaczkę ułożyć dookoła talerza, w środku umieścić wcześniej umytą i drobno porwaną sałatę lodową z truskawkami i octem balsamicznym.