Beszamel.pl poleca książkę „Coś na ząb”. Sprawdź, dlaczego warto ją mieć?

Beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

"Coś na ząb" książka dla wielbicieli szybkich małych dań!

Przystawka, zakąska, starter, zagryzka, przekąska, przegryzka…  – małe, pyszne co nieco. Wszystko to możemy zaliczyć do finger food, czyli jedzenia na jeden kęs, spożywanego bez sztućców i talerzy. Czym się różnią znajdziesz w książce „Coś na ząb”. Stamtąd też dowiesz się, które małe dania pasują do alkoholi, a które – nie.

Oprócz praktycznych informacji w książce „Coś na ząb” znajdziesz ciekawe menu:

- na damskie spotkania przy winku (gdy każda z pań jest na jakiejś diecie),

- na męskie wieczory przy piwie (np. podczas oglądania meczu),

- na imprezy domowe (szczególnie rekomendujemy takie, które będą hitem sylwestrowego wieczoru!)

- przyjęcia dla dzieci.

Jest w czym wybierać, bo podajemy ponad 80 przepisów na rozmaite przekąski:

- na zimno i na ciepło,

- z warzyw, wędlin, serów, marynat itd.

- na podstawkach z krakersów, pumpernikla, minigrzankach, w cieście francuskim i kruchym,

- w formie kulek, paluszków, koreczków, tartinek, pasztecików, zawijańców, szaszłyczków, minipierożków, bruschetty, mini kanapeczek, roladek, łódeczek, minibabeczek, pizzerinek, tartaletek, miniquichy itp.

Z książki „Coś na ząb” dowiesz się też, jak pięknie podać małe dania na łupkowych płytkach, desce, w szklaneczkach, kokilkach, w papilotkach, nabijane na widelczyki, patyczki, szpadki, w szklaneczkach i kieliszkach, na porcelanowych łyżkach, specjalnych talerzykach i miseczkach do finger food.

 

Poznaj kilka przepisów z książki:

Roladki z cukinii z ziołowym dipem

Rolada szpinakowa z kurczakiem

Jajka sadzone na jarmużu

Śliwki w boczku

Ślimaczki z pomidorami i „ricottą” z tofu

Ocena: 0