Bagietka z truskawkami, prosciutto i rukolą - pomysł na śniadanie

Bagietka z truskawkami, prosciutto i rukolą - pomysł na śniadanie

Autor Zdjęcia: photos.com

Zrób na śniadanie bagietkę z truskawkami!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Truskawki to owoce, które kojarzą się przede wszystkim z deserami. A co powiecie na truskawki z dodatkiem szynki prosciutto, rukoli i w zestawieniu z chrupiącą bagietką? To dość nietypowe połączenie, ale gwarantujemy, że przypadnie Wam do gustu!

Składniki

  • 1 bagietka

  • 8 truskawek

  • 4 plastry szynki prosciutto

  • opakowanie rukoli

  • 2 łyżki octu balsamicznego

  • 1 łyżeczka masła

Przygotowanie krok po kroku:

  • Umyte truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na plastry i wkładamy do miseczki. Następnie dodajemy cukier i ocet balsamiczny, mieszamy i odstawiamy.
  • Bagietkę kroimy na trzy części, a każdą z nich na pół (możemy również bagietkę podgrzać w opiekaczu).
  • Na posmarowane masłem pieczywo układamy umytą rukolę, plastry szynki prosciutto i truskawki. Dodatkowo możemy rukolę skropić pozostałym sosem balsamicznym z miseczki, w której były truskawki.
  • Przykrywamy drugą połówką i gotowe. Smacznego!
Ocena: 0