Kapusta małosolna - pyszna przystawka z młodej kapusty

Kapusta małosolna - pyszna przystawka z młodej kapusty

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Kapusta małosolna to smaczny dodatek do kotletów schabowych.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Kapusta małosolna nie jest tak popularna w naszej kuchni jak przetworzone w ten sposób ogórki. Warto jednak wypróbować ten pomysł na kapustę. Stanowi świetny dodatek do mięsnych dań.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę szatkujemy, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  • Dodajemy koperek i posiekany czosnek, solimy i mieszamy.

  • Przekładamy do kamionkowego naczynia, ubijamy, obciążamy i odstawiamy na 3 dni.

Ocena: 3,1