Obłędny mus jabłkowy ze smażoną skórką pomarańczową

2021-03-29
Obłędny mus jabłkowy ze smażoną skórką pomarańczową
Autor: Shutterstock Mus jabłkowy ze smażoną skórką pomarańczową smakuje obłędnie.
łatwy
60 min
4

Delikatny jabłkowy mus z charakterystyczną cytrusową nutą, pochodzącą ze smażonej skórki pomarańczowej.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Polecamy także:

Konfitura z aronii, jabłek i gruszek

Wino z gruszek i rodzynek

Pyszna marmolada z pigwy i jabłek

Gruszki w śliwkach na zimę

Carskie konfitury z gruszek

Chutney z jabłek: przepis na wykwintny sos

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jabłka umyć i pokroić wraz ze skórką i gniazdami nasiennymi, włożyć do wrzątku, rozgotować i przetrzeć przez sito.
  • Przecier przelać do płaskiego naczynia i gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy jego objętość zredukuje się o połowę dodać cukier, posiekane drobno migdały i posiekaną skórkę pomarańczową, zagotować.
  • Gorące jabłka włożyć do wyparzonych słoików i zamknąć.