Grzyby w pomidorach na zimę: podajemy dobry przepis
2021-09-08
łatwy
70 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Sprawdź, jak zrobić grzyby w pomidorach na zimę - podajemy dobry przepis. Sezon na grzyby trwa, warto więc wypróbować ciekawy przepis z grzybami w roli głównej i zakonserwować je na zimę.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na początku trzeba oczyścić grzyby. Następnie pokroić je w kostkę i gotować ok. 20 minut. Później odsączyć na sitku.
- Cebulę zeszklić na oleju. Potem dodać ugotowane grzyby i dusić przez około 10 minut.
- Następnie dodać pozostałe składniki i dusić przez około 20 minut.
- Grzyby świetnie smakują podawane na ciepło, np. z pieczywem. Można je również pasteryzować. W tym celu tuż po duszeniu należy włożyć gorące do słoików i pasteryzować ok. 5-10 minut.
Jak mrozić grzyby?