Sałatki jarzynowe

Jedna z najpopularniejszych polskich sałatek powstaje z gotowanych warzyw z dodatkiem groszku, jajek i majonezu. Sałatki jarzynowe to jednak o wiele szerszy temat. Można je przygotować z surowych warzyw, wymieszać z gotowanymi, poza tym niektóre świetnie obywają się bez majonezu. To zaś dobra wiadomość dla osób dbających o linię.

Sałatki jarzynowe

Sałatki jarzynowe wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Sałatka z kopru włoskiego, ogórka i rzodkiewek + WIDEO z dodatkowym przepisem

Sałatka z kopru włoskiego, ogórka i rzodkiewek + WIDEO z dodatkowym przepisem

Sałatka z kopru włoskiego i ogórka z dodatkiem rzodkiewki to propozycja nie tylko dla wegetarian czy osób odchudzających się. Sałatka zawiera liczne witaminy i minerały, dlatego mogą ją włączyć do diety wszystkie osoby, które dbają o swoje zdrowie. Sprawdź, jak zrobić tę pyszną sałatkę warzywną.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Pyszna, prosta i kolorowa sałatka z bobem

Pyszna, prosta i kolorowa sałatka z bobem

Kiedy znudzi nam się bób po prostu ugotowany i jedzony jako przekąska, warto sięgnąć po nasz przepis na pyszną, prostą, sycącą i kolorową sałatkę z bobu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Letnia sałatka z grillowanej cukinii, pomidorów i mozzarelli

Letnia sałatka z grillowanej cukinii, pomidorów i mozzarelli

Letnia sałatka z grillowanej cukinii, pomidorów i mozzarelli to dobry pomysł na dodatek do dań z grilla. Jest kolorowa, pyszna, szybka w przygotowaniu i wszystkim smakuje. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Surówka z kalarepy siostry Anastazji

Surówka z kalarepy siostry Anastazji

W swoich książkach siostra Anastazja twierdzi, że przy sporządzaniu surówek można stosować dowolne proporcje warzyw, w zależności od upodobań. Ale jej przepisy jak zawsze są dla nas inspiracją. Tym razem surówka z kalarepy, z sałatą lodową i marynowanymi cebulkami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z młodych ziemniaków - inny pomysł na młode ziemniaki

Sałatka z młodych ziemniaków - inny pomysł na młode ziemniaki

Młode ziemniaki warto jeść nie tylko na ciepło. Delikatne i jędrne doskonale nadają się do przygotowania letnich sałatek - jako dodatków do grilla i nie tylko!

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Sałatka z koprem włoskim, groszkiem i roszponką

Sałatka z koprem włoskim, groszkiem i roszponką

Koper włoski rzadko gości na naszych stołach, a szkoda, ponieważ jego delikatnie anyżkowy smak jest bardzo orzeźwiający i doskonale pasuje jako dodatek do dań mięsnych i rybnych. Idealnie łączy się z zielonym groszkiem, cebulką, orzechami i sosem jogurtowym.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka pełna witamin: przepis na sałatkę z dodatkiem jajek przepiórczych

Sałatka pełna witamin: przepis na sałatkę z dodatkiem jajek przepiórczych

Poznaj łatwy przepis na sałatkę pełną witamin ze świeżych warzyw: sałaty, rzodkiewki i pomidorów, z jajkami przepiórczymi. Taka sałatka może być podana na kolację, śniadanie czy letni obiad.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką - niskokaloryczna

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką - niskokaloryczna

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką to przepis dla tych, którzy są na diecie niskokalorycznej. Nie ujmuje jej to smaku, jest rewelacyjna.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem i jajkiem - na Wielkanoc i nie tylko

Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem i jajkiem - na Wielkanoc i nie tylko

Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem i jajkiem jest bardzo dekoracyjna. Będzie stanowić ozdobę wielkanocnego stołu, ale można ją też podać z okazji innych uroczystości.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Najprostsza SURÓWKA z KALAREPY - witaminy i minerały

Najprostsza SURÓWKA z KALAREPY - witaminy i minerały

Najprostsza surówka z kalarepy to nieocenione źródło witamin z grupy B i C, karotenoidów oraz minerałów. Powinniśmy jeść kalarepę jak najczęściej. Taka surówka z kalarepy będzie pasowała do mięsa drobiowego i delikatnej wieprzowiny.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 6