Pierogi z owocami

Świeże lub mrożone - owoce wyjątkowo dobrze czują się w pierogach. Można się nimi w pełni cieszyć, dodając jedynie cukru, albo też połączyć je z białym serem. Latem warto korzystać z dobrodziejstw natury i przyrządzić pierogi z owocami - zwłaszcza jagodami czy truskawkami. To świetny pomysł na lekkie danie główne w ciepłe dni.

Pierogi z owocami

Pierogi z owocami wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Naprostsze pierogi z jagodami - pyszne danie na obiad lub podwieczorek

Naprostsze pierogi z jagodami - pyszne danie na obiad lub podwieczorek

Pierogi z jagodami to w sezonie prawdziwy rarytas na obiad lub podwieczorek. Z ciasta na pierogi można przygotować też danie z soczewicą, ze szpinakiem, z serem, z kaszą, z mięsem, na słodko czy wytrawnie. Równie dobrze będą smakowały pierogi z truskawkami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kluski leniwe z owocami

Kluski leniwe z owocami

Słodkie kluski leniwe z owocami przypomną ci smak dzieciństwa. I co ważne, to jedno z ulubionych dań większości dzieci - skusi się na nie nawet największy niejadek. Podajemy przepis na kluski leniwe z brzoskwiniami - ze śmietaną, cynamonem i bułka tartą. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierogi z rabarbarem - pomysł na pierwsze w sezonie pierogi z owocami [WIDEO]

Pierogi z rabarbarem - pomysł na pierwsze w sezonie pierogi z owocami [WIDEO]

Rabarbar pierwszy wiosną pojawia się w sklepach i na bazarach. To doskonała baza na słodki farsz do pierogów. Poznaj nasz sprawdzony przepis na pierogi z rabarbarem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Knedle ze śliwkami: tradycyjny przepis

Knedle ze śliwkami: tradycyjny przepis

Wykorzystaj przepis na knedle ze  śliwkami - jesienią ze świeżych węgierek, zimą z mrożonych. Tradycyjne knedle ze śliwkami najlepiej smakują ze śmietaną i cukrem, ale jeśli lubisz eksperymentować, wypróbuj knedle z bułką tartą oprószone cynamonem. Albo podaj knedle ze śliwkami do pieczonej wieprzowiny polane sosem pieczeniowym. My jednak proponujemy klasyczny przepis. Oto knedle nadziewane śliwkami ze śmietaną i cukrem. Polecamy przepis na: Twarogowe knedle z czereśniami 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Pierogi z jagodami - przepis na doskonałe jagodowe pierogi [WIDEO]

Pierogi z jagodami - przepis na doskonałe jagodowe pierogi [WIDEO]

Pierogi z jagodami to niezapomniany smak lata. Jagody idealnie nadają się jako dodatek do drożdżowych ciast, tart, czy babeczek. My proponujemy prosty przepis na pierogi z jagodami.  

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 120 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierogi z porzeczkami: łatwy przepis na pierogi z owocami [WIDEO]

Pierogi z porzeczkami: łatwy przepis na pierogi z owocami [WIDEO]

Sezon porzeczkowy jest doskonałą okazją do przygotowania pierogów. Aksamitne ciasto rozpływa się w ustach, a kwaskowaty farsz nadaje im niepowtarzalnego smaku. Sprawdź, jak przygotować pierogi z porzeczkami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 75 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pierożki ravioli nadziewane malinami

Pierożki ravioli nadziewane malinami

Pierożki ravioli nadziewane malinami to propozycja na lekkie drugie danie lub kolację, albo deser. Zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Maliny w przepisie można zastąpić innymi dostępnymi w danym sezonie owocami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierożki smażone w tłuszczu z morelami

Pierożki smażone w tłuszczu z morelami

Karnawałowa tradycja nakazuje, by te ciasteczka były tłuste. Najwyraźniej widać to w tłusty czwartek i ostatki – poprzedzające Wielki Post. Toteż typowe karnawałowe wypieki to często ciastka smażone w głębokim tłuszczu: pączki, faworki, róże karnawałowe. My proponujemy pierożki z morelami smażone w głębokim tłuszczu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 70 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Pierogi ze śliwką suszoną moczoną w śliwowicy - przepis z Małopolski [WIDEO]

Pierogi ze śliwką suszoną moczoną w śliwowicy - przepis z Małopolski [WIDEO]

Nadziewanie pierogów farszem ze śliwek suszonych i orzechów z miodem to tradycja wigilijna rodem z Małopolski. Spróbujcie podać je na świąteczny stół. Delikatny aromat śliwowicy podkręci ich oryginalny smak. Przepis ciekawy, dla osób lubiących niebanalne pomysły. Polecamy również inne przepisy na wigilijne pierogi: Pierogi z makiemPierogi z rybą oraz Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 55 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Razowe pierogi z suszonymi śliwkami: oryginalny pomysł na pierogi

Razowe pierogi z suszonymi śliwkami: oryginalny pomysł na pierogi

Pierogi z natury rzeczy są dość kaloryczne. Dlatego warto zmienić mąkę, z której je przygotowujemy, na razową. Twaróg, suszone śliwki i kasza gryczana to składniki smacznego i bardzo oryginalnego farszu. Polecamy również inne przepisy na wigilijne pierogi: Pierogi ze śliwką suszoną moczoną w śliwowicy, Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem  oraz Pierogi z rybą.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 2