Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem to polska kulinarna klasyka. Co więcej, można je przyrządzić bardzo tanim kosztem. Gotowane podroby, później drobno zmielone, zamieniają się w jeden z najsmaczniejszych mięsnych farszów, jaki sobie można wyobrazić. Do mięso dodaje się różne przyprawy, warzywa, grzyby czy kiszoną kapustę.

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Pierogi z wątróbką drobiową: przepis na oszczędne tanie z podrobów

Pierogi z wątróbką drobiową: przepis na oszczędne tanie z podrobów

Pierogi z wątróbką drobiową to przepis na oszczędne tanie z podrobów. W tym wydaniu wątróbka przekona każdego. Podroby w połączeniu z orzechową kaszą są bardzo smaczne.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Empanadas: pieczone pierogi z wołowiną po argentyńsku

Empanadas: pieczone pierogi z wołowiną po argentyńsku

Empanadas to pieczone pierogi z nadzieniem mięsnym, ale także ziemniaczanym, serowym lub warzywnym. Każdy region Argentyny, skąd empanadas wyemigrowały w świat, ma swoje oryginalne nadzienie do empanadas. Przygotowanie pieczonych pierogów w stylu południowo-amerykańskim nie jest trudne, a efekt przerasta najśmielsze oczekiwania. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Ciasto na pierogi - przepis na idealne ciasto pierogowe [WIDEO]

Ciasto na pierogi - przepis na idealne ciasto pierogowe [WIDEO]

Ciasto na pierogi - jak zrobić najlepsze? Sekret idealnego ciasta na pierogi tkwi w prostocie składników i dokładnym wyrobieniu masy. Właściwie napowietrzone ciasto będzie miękkie i delikatne, a jednocześnie na tyle plastyczne, by jego lepienie nie sprawiało problemów. Polecamy także: Jak najszybciej lepić pierogi? Jak ułatwić sobie robienie pierogów? Ciasto na pierogi bez jajek

 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Dzyndzałki z mięsem: pierogi z restauracji Smaki Mazur w Mrągowie [PRZEPIS LATA Z RADIEM]

Dzyndzałki z mięsem: pierogi z restauracji Smaki Mazur w Mrągowie [PRZEPIS LATA Z RADIEM]

Dzyndzałki z mięsem, czyli pierogi to specjalność restauracji Smaki Mazur w Mrągowie. Jej właścicielem i kucharzem jest Krzysztof Zawiślak. Dzyndzałki nadziewane są farszem z surowego wołowego mięsa. Dlatego po ugotowaniu i przekrojeniu dzyndzałka wydobywa się z niego aromatyczny, czosnkowo-majerankowy rosołek. Szef Krzysztof Zawiślak podaje dzyndzałki z usmażoną cebulką albo z czerwony barszczem. Mrągowo - polska stolica country - to kolejny przystanek na trasie kultowej audycji Lato z Radiem.   

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pierogi z bobem: oryginalny pomysł na letnie pierogi

Pierogi z bobem: oryginalny pomysł na letnie pierogi

Bób najchętniej jemy prosto z wody, wyłuskując z łupiny ugotowane ziarna. W tej najprostszej postaci bób jest idealną, zdrową przekąską. Warto go także potraktować jako bazę do potraw – np. pierogów. Jak zrobić pierogi z bobem?

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Dim sum: jak zrobić chińskie pierożki?

Dim sum: jak zrobić chińskie pierożki?

Dim sum to małe azjatyckie przekąski. Należą do niech między innymi chińskie pierożki. Pierożki dim sum mogą być smażone na oleju lub gotowane na parze, z nadzieniem z wieprzowiny, kurczaka, krewetek lub warzyw, a także przybierać różnorodne kształty: sakiewek, uszek czy przypominające polskie pierogi.

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Maultaschen, czyli pierogi mięsno-szpinakowe według Magdy Gessler [WIDEO]

Maultaschen, czyli pierogi mięsno-szpinakowe według Magdy Gessler [WIDEO]

Maultaschen to pierogi o nietypowym prostokątnym kształcie wypełnione parówkowo-szpinakowym farszem podane z sosem koperkowym. Jak przyrządzić to danie?

Ocena: 4,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Syberyjskie pielmieni - przepis na danie z kuchni rosyjskiej

Syberyjskie pielmieni - przepis na danie z kuchni rosyjskiej

Syberyjskie pielmieni to rodzaj pierogów, do farszu których dodaje się mięso wieprzowe i wołowe. Sprawdź jak zrobić to przepyszne danie mączne.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Pierogi z mięsem -  jak zrobić najlepsze mięsne pierogi [WIDEO]

Pierogi z mięsem - jak zrobić najlepsze mięsne pierogi [WIDEO]

Pierogi z mięsem to świetny pomysł na uświetnienie niedzielnego i świątecznego obiadu. Pierogi są dostępne w każdym niemal sklepie ale nic nie przebije smaku pierogów wykonanych własnoręcznie w domu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pierożki z wątróbką i wiśniami pieczone w herbacianej glazurze

Pierożki z wątróbką i wiśniami pieczone w herbacianej glazurze

Pierogi to jedno z tradycyjnych polskich dań. Oto przepis na pierożki w nietypowej wersji - z ciasta francuskiego, do tego z wyjątkowym farszem z wątróbek drobiowych i wiśni. Sprawdź, jak je zrobić.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 2